HATAY / YAYLADAĞI - Karaköse İmam Hatip Ortaokulu

Karaköse İmam Hatip Ortaokulu

Adres
KARAKÖSE MAH. ATATÜRK 8 CAD. KARAKOSE IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 19 YAYLADAĞI / HATAY
Vizyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın din,bilim,sanat ve kültür alanlarında yetkin ,kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek ortaöğrenime hazırlamaktır.
Misyon
Okulumuzdan mezun olan her öğrencinin;Güzel ahlaka sahip,düşünce özgürlüğünü benimseyen, araştıran, sorgulayan, problemlere çözüm üreten, Kültürel Mirasa, Milli ve Manevi Değerlere sahip çıkan, bilimsel düşünme becerisi kazanmış bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
İngilizce, Arapça
Ulaşım sıkıntısı yaşanmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Köyümüz Yayladağı ilçesinden çok Samandağı´na yakındır. Yaklaşık 2000 nufüsa sahiptir. Hatay büyükşehir olmadan önce Belde belediyesi olan köyümüzde altyapı sıkıntısı yaşanmamaktadır. İlkokul, ortaokul, sağlık ocağı, cami, belediye parkı, spor tesisi, düğün salonu, petrol istasyonu gibi olanaklara sahiptir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Antakya İl Merkezine uzaklık 32 Km olup, Yayladağı ilçesine 20 Km, Samandağ ilçesine 12 Km uzaklıkta bulunmaktadır.