T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / YAYLADAĞI - Karaköse İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuz eTwinning projesine dahil olmuştur. Projemizin adı ECO-LITERACY (Çevre Okuryazarlığı)dır.

Okulumuz İngilizce öğretmeni Gizem FIRINCIOĞULLARI sorumluluğunda,Türkiye'den 9 ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 10 olmak üzere toplamda 19 paydaşlı bir eTwinning projesine dahil olmuştur. Projemizin adı ECO-LITERACY (Çevre Okuryazarlığı)dır.

19-04-202219-04-202219-04-202219-04-202219-04-2022 

Proje çocuklarımıza ekoloji ve ekolojik okuryazarlık kavramlarını kazandırmayı ve onların da doğanın bir parçası oldukları bilincini artırmayı amaçlamaktadır. Özellikle öğrencileri teşvik ederek, ekolojik okuryazarlığın yanısıra İngilizce dil ve iletişim becerilerini geliştirmeyi ve öğrencilerimize doğadaki yaşam döngüsünü deneyler, gözlemler, oyunlar, ekolojik kodlama, sanat ve tasarım yolları ile yaparak ve yaşayarak öğretmeyi planlamaktadır. Etkinlikler, Web 2.0 araçları aracılığıyla çevrimiçi olarak yayınlanacaktır. Öğrenciler videolar kaydedecek, öğrenme materyalleri, posterler, bloglar, çevrimiçi testler oluşturacak, video konferanslar düzenleyecek, Twinspace'de materyallerini paylaşacak, bir e-dergi/e-kitap, bir hikaye/bir şiir, bir oyun gibi ortak ürünler için ulusötesi öğrenci takımlarında iş bölümü ve iş birliği ilkeleriyle çalışacak ortak ürünler ortaya çıkaracaklardır.

 

Proje neticesinde okulumuz eTwinning proje okulu olmaya hak kazanabilecektir. Ayrıca ulusal ve uluslararası kalite etiketlerini de okulumuza kazandıracak olan proje sonrasında okulumuz bu alanda ilimizde örnek okullardan biri haline gelecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2022 - Güncelleme: 19.04.2022 17:53 - Görüntülenme: 212
  Beğen | 0  kişi beğendi