Ock

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Gençlik Bilgi Yarışması" kapsamında başvuru yapan öğrencilerimizin kitapları gönderildi. Öğrencilerimiz, Peygamber Efendimiz'in hayatını anlatan eseri okuyarak 19 Şubat'ta, https://yarisma.diyanet.gov.tr/ adresinde online olarak gerçekleşecek sınava katılım sağlayacak. Sınav sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilerimiz için il, ilçe ve okul bazında ödüller verilecektir.

Yarışma kitaplarının temin edilmesi hususunda İlçe Müftülüğümüze ve Gençlik Koordinatörü Mehmet Ali TEMİZKAN'a çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Yayladağ Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Geleneksel Kitap Fuarı" etkinliğine katıldık. Öğrencilerimiz kitapları keşfetmeye, sevdiklerini bulmaya çalışırken çok eğlendiler. Emeği geçen Belediyemize ve ulaşımda bizlere yardımcı olan Sayın Osman Erdoğan'a teşekkür ederiz.

Ara

Şube Müdürü Mehmet ALTINÖZ ve Halk Eğitim Müdürü Mehmet ÖZEL okulumuz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızı ziyaret ederek teftiş etti.

Ara

Okul Müdüremiz Sayın Gül RENCÜS, Yayladağında Milli Eğitim Müdürü Hikmet BİLGİL başkanlığında düzenlenen "Lider Yönetici Akademisi" toplantısına katıldı.

Ara

Yayladağı ilçe milli eğitim müdürlüğünün düzenlemiş olduğu atletizm (koşu) yaışmasında derece aldık.Emeği geçen öğretmen ve öğretncilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okul müdürümüz Gül Rencüs Hatay Yayladağı Kültür merkezi ve millxey kütüphanesi ile 1.geleneksel kitap fuarının açılışına katıldık.

Ara

Öğrencilerimizin başarılarını takip edip  akademik olarak geleceğe hazır hale getirme hedefimizi gerçekleştirmek adına okul idaremiz önderliğinde her branştan öğretmenin bulunduğu akademik takip Komisyonumuzu oluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

"Peygamberimizin Eğitim Metodu" kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimize Zümre Başkanı Mücahit Ay tarafından sunum takdim edilmiştir.
Peygamberimiz (sav)'ın Allahu Teâlâ'dan aldığı ilahi emirleri bizlere aktarırken kullanmış olduğu üslub eğitim metodları olarak ifade edilmektedir. Bu çerçevede, sahabelerin ve bizlerin Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlayabilmesi için Temsil Metodu olarak ifade edilen benzetme yöntemi kullanılmıştır. Örneğin Peygamberimiz;
Kur'an okuyan mümin kokusu ve tadı ile portakala,
Kur'an okumayan mümini kokusuz ama tatlı olmasıyla hurmaya,
Kur'an okuyan münafığı kokusu güzel tadı acı olmasıyla fesleğene,
Kur'an okumayan münafık ise kokusuz ve acı olması ile Ebu Cehil karpuzuna benzeterek bizlere aktarmıştır.

Ara

Hatay MEM Din Öğretimi Şubesi tarafından "Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi. Okulumuzu temsil eden öğrencimiz Ramazan Çınar güzel bir derece ile yarışmayı tamamlayarak bizleri gururlandırdı. Kendisine ve Din Kültürü Öğretmenimiz Mücahit AY'a teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimizle birlikte Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî'yi 748. vuslat dönümünde yad ediyoruz.

Hz. Mevlânâ "Ne olursan ol yine gel" sözü ile Konya merkez olmak üzere Anadoludan başlayarak her dinden her renkten ve her dilden insanı kucaklamaktadır. Ahlaki değerlerin evrensel nitelikte ifadesi olan Mevlânâ'nın yedi öğüdünü öğrencilerimizle beraber panomuza yerleştirdik. Hayatından, Şeb-i Âruz törenlerinden ve semâzen eğitiminden bahsederek Mevlânâ Haftamızı tamamladık.

İnsanların en hayırlısı insanlara yararlı olanıdır.

Sözün en hayırlısı az ve anlaşılır olanıdır.

Hz. Mevlânâ

Ara

Öğrencilerimize Trafik Eğitimi Jandarma Trafik tarafından verildi.

Ara

Öğrencilerimiz "Kuvvet ve Hareket" ünitesini eğlenceli ve verimli oyunlarla işlemektedir. Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hamza BOZKURT'a teşekkür ederiz.

Ara

Okul Müdüremiz Sayın Gül RENCÜS Hatay Lider Akademi İlçe toplantısına katıldı.

Ara

ÖĞRENCİLERİMİZLE BERABER HAFTA SONUNU DOLU DOLU GEÇİRDİK."KADIN VE PAPAĞAN" İSİMLİ TİYATRO GÖSTERİSİNİN ARDINDAN SAHİLDE VAKİT GEÇİREREK GEZİMİZİ TAMAMLADIK.

Ara

Öğretmen ve öğrencilerimizin katkısıyla velilerimizin katılımıyla yerli malı haftası sebebiyle köy meydanında programımızı gerçekleştirdik.Emeği geçen herkese teşekkürler.